Verdachte in zedenzaak voorlopig in vrijheid gesteld
07 Dec 2018, 18:54
foto


Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft op de rechtszitting van donderdag James J. voorlopig in vrijheid. Hem wordt verweten dat hij zijn geslachtsdeel aan een negenjarig meisje heeft gewezen. Dit zou tijdens zijn werktijd gebeurd zijn. Hij werkte in een schoenenzaak waar het meisje aan een schoen geholpen moest worden. Normaliter helpt de verdachte klanten op de herenafdeling, maar op die bewuste dag moest hij zijn diensten verlenen op de kinderafdeling.

James J ontkent het feit. Hij merkte op dat de rits van zijn broek al een week stuk was, waardoor zijn geslachtsdeel te zien was. Uit klantvriendelijkheid vroeg hij aan het kind hoe oud zij was. Hij zocht haar schoenmaat, maar kon in eerste instantie die niet vinden. Vervolgens gaf het meisje aan dat zij de schoen leuk vond en ze vroeg naar een korting. Hij hield haar voor dat slechts personeelsleden een korting konden krijgen.

Het Openbaar Ministerie voerde aan dat het verhaal rondom de korting niet klopte. De rits van zijn broek stond open toen hij met het meisje sprak. Zijn mobiele telefoonnummer had hij aan het kind gegeven. Volgens de verdachte moest hij vaker bukken tijdens het werk, waardoor zijn onderbroek zakte. Zijn broek is in beslag genomen. Op 21 februari zal deze zedenzaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties