Verdachte heeft geen spijt, riskeert vier jaar cel
07 Dec, 12:42
foto


Aan Christiaan K. zijn vijf feiten ten laste gelegd. Hem wordt diefstal met geweld, bedreiging, mishandeling, poging tot doodslag en vernieling, verweten. Deze verdachte heeft zijn daden al bekend. Op de rechtszitting van donderdag heeft hij een celstraf van vier jaar tegen zich horen eisen. Officier van justitie, Roline Gravenbeek, achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij merkte op dat de verdachte geen spijt heeft van zijn brutale handelingen.

Hij heeft iemand mishandeld, zijn mobiele telefoon en skateboard en kapotte bril weggenomen. Hij had een woordenwisseling met het slachtoffer en vond dat hij gepest werd. Zo ontstond er een vechtpartij. Hierna nam Christiaan K. de mobiele telefoon en de gebroken gezondheidsbril weg en gooide deze weg. Volgens de verdachte wilde hij het slachtoffer straffen.

Een ander slachtoffer heeft hij bedreigd, hem in een wurggreep gehouden en een schaar tegen zijn lichaam gehouden. Vervolgens doorzocht hij de broekzakken van dit slachtoffer. De verdachte heeft nog meer op zijn kerfstok. Hij heeft een winkelier bedreigd en mishandeld. Volgens Christiaan K. zag deze winkelier hem als een verdachte en maakte hij vervelende opmerkingen. De verdachte pikte dat niet en bedreigde de winkelier dat hij hem zou doodschieten. Hij sloeg de winkelier in het gezicht en liep daarna de zaak uit. De verdachte merkte op dat zowel hij als het slachtoffer elkaar hebben bedreigd.

Christiaan K. heeft ook een buurman bedreigd en mishandeld. De man lag in zijn hangmat te slapen en de verdachte stak hem met een mes in zijn buikstreek. Volgens de verdachte wilde de man hem ook van zijn leven beroven. Daarom ging hij over tot het feit. De shutters van de woning van zijn buurman heeft hij vernield. Volgens de verdachte neemt hij steeds het initiatief om de bermen en het gebied te onderhouden. Hij vroeg de buurman om ook zijn medewerking te verlenen, maar die probeerde dan gelijk een houwer te pakken. De verdachte voelde zich door die handeling bedreigd en vernielde toen de shutters van de woning van de buurman. Op 7 februari van het komende jaar zal advocaat Hedley Derby pleiten voor de verdachte in deze strafzaak.

Wanita Ramnath

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April