Vijftien jaar geëist voor moord op 21-jarige vriend
07 Dec, 08:28
foto


Ravella H. heeft op de rechtszitting van donderdag een celstraf van vijftien jaar tegen zich horen eisen. Zij wordt verweten dat zij op 7 februari van dit jaar haar vriend Shakur Merkus (21) door messteken om het leven heeft gebracht. Officier van justitie, Claudia Bruining, acht moord bewezen in deze strafzaak. Volgens de aanklager is er sprake van voorbedachten rade, omdat uit het onderzoek van de politie is gebleken dat het mes niet in de dienstauto van het slachtoffer was. De verdachte had beweerde dat het mes wel in de auto was.

Het slachtoffer had aan zijn collega’s verteld dat hij de relatie met Ravella H. al had beëindigd en dat de verdachte hem bleef bellen. Zo zou zij ook zijn Facebook account hebben gehackt. Volgens de verdachte hadden zij een relatie van vijftien maanden. Op die bewuste dag zou het slachtoffer haar gebeld hebben om naar een pension te gaan. Hij haalde haar op en onderweg naar het pension kregen zij ruzie. Volgens Merkus was Ravella H. bezig met andere jongens te appen. Hij zou haar twee keren hebben geslagen op haar mond.

Volgens de verdachte was het mes al in het voertuig. Zij pakte het en zwaaide ermee in zijn richting. Hij raakte gewond en vroeg haar om uit de wagen te stappen. Later vernam zij via Facebook dat het slachtoffer was overleden. Een dag later meldde Ravella H. zich bij de politie aan. Ze vertelde dat zij hem had verwond, maar niet de intentie had om hem te doden.

Merkus stapte met zijn steekverwondingen uit bij de Maritieme Politie aan de Wilhelminastraat alwaar hij hulp zocht. Voordat hij geholpen kon worden, zeeg hij neer. Op 7 februari zal advocaat Raoul Lobo die Ravelle H. juridisch bijstaat, pleiten in deze zaak.


Wanita Ramnath

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May