Indonesië ondersteunt Suriname Diplomaten Instituut
07 Dec, 00:00
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en haar Indonesische ambtgenoot Retno Marsudi ondertekenen de intentieverklaring. (Foto: Sindonews)


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en haar Indonesische collega, Retno Marsudi, hebben donderdag een intentieverklaring getekend voor diplomatieke opleiding. De ondertekening heeft donderdag in de marge van de Bali Democracy Forum in Nusa Dua, plaatsgevonden.

Naast de samenwerking voor de diplomatieke opleiding, zijn ook enkele andere kwesties aan de orde gekomen. Suriname verwacht dat Indonesië zal investeren in palmolie. Ook is investering in de infrastructuur besproken. Dit meldt de Sindonews.

Volgens minister Marsudi zal Indonesië Suriname bijstaan in het opleiden van diplomaten. Dit project is enige tijd geleden besproken. Haar land is blij een bijdrage te kunnen leveren in het curriculum. Het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) is in december 2017 opgericht.

Minister Beighle benadrukte bij de opening van het SDI het belang van eigen opleiding, waarbij de Surinaamse identiteit centraal staat. Diverse landen en organisaties hebben een bijdrage geleverd voor het opzetten van het instituut.