Kosmos Energy investeert in ICT-onderwijs AdeKUS
06 Dec, 20:30
foto
De computers geschonken door Kosmos Energy aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.


Het Universitair Centrum voor Informatie Technologie (UCIT) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is compleet vernieuwd met nieuwe computers. De Amerikaanse olie-, gasexploratie en productiebedrijf, Kosmos Energy heeft geïnvesteerd in nieuwe computers in twee zalen van het UCIT van AdeKUS. Het project dat vandaag is overgedragen, heeft een waarde van US$ 35.000.


“Het gebruik van de beste computertechnologie voor hoogstaand wetenschappelijk onderwijs en onderzoek door studenten en docenten, is niet meer weg te denken op een universiteit”, zegt projectcoördinator Riad Nurmohamed. Volgens Mike Resomardono, external affairs manager bij Kosmos Energy Suriname, is deze ondersteuning onderdeel van onze corporate social responsibility naar diverse organisaties in Suriname.

Niet alleen master studenten van het 'Sustainable Management of Natural Resources programma' van de Faculteit der Technologische Wetenschappen kunnen van de UCIT gebruik maken, maar deze computers zijn ook bestemd voor alle andere studenten en docenten van AdeKUS. Het plakkaat van het project 'Upgrade Advanced UCIT Computer Room 1+2'is onthuld door de Vice President & Country Manager van Kosmos Energy Suriname, Tom Fauria samen met de vertegenwoordiger van het bestuur van AdeKUS, Lothar Boksteen.

De studenten vertegenwoordiger Priscilla Alendy sprak haar bijzondere dank uit voor deze computers. Het is volgens haar een hele verlichting. Nurmohamed is met dit project verzekerd dat de universiteit weer een aantal jaren verder kan met computergestuurd onderwijs en onderzoek.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August