Soemita: Ik hoop dat mensen tot bezinning komen
05 Dec, 18:33
foto
Willy Soemita, voorzitter van KTPI op de feestvergadering van Pertjajah Luhur.


KTPI-voorzitter Willy Soemita heeft tijdens de feestvergadering in verband met twintig jaar Pertjajah Luhur (PL) de hoop uitgesproken dat personen die zich hebben afgesplitst van de moederpartij tot bezinning komen. Zij moeten beseffen dat de eenheid nu moet komen. Net als de PL is ook de KTPI geconfronteerd met afsplitsingen van de partij. Vandaag herdenkt PL haar 20e verjaardag met een dankdienst. Zaterdag werd een feestvergadering gehouden.

Soemita zei dat deze mensen hun geluk zoeken bij andere partijen voor verbetering van hun eigen maatschappelijke positie. Volgens de politicus gaat het om personen die zich niet richten op het algemeen belang. “Maar de lieve Heer daarboven heeft ons de kracht gegeven en wijsheid om deze beproevingen te doorstaan. En de mensen die zijn achtergebleven bij de PL zijn de waarachtige PL-ers en die gaan voor het algemeen belang. Deze overlopers gaan naar de partijen die in een glorie periode zijn en als die niet meer in hun glorie zijn gaan ze hun geluk ergens anders zoeken”, sprak de KTPI-voorzitter.

Tegen PL-voorzitter Paul Somohardjo zei de politicus dat die mensen hij heeft geleid, begeleid en gevormd, die de partij vandaag de dag hebben verlaten. Soemita benadrukte dat Somohardjo zowel aan de toenmalige Pendawa Lima als de huidige Pertjajah Luhur bestaansrecht heeft gegeven.