Budike pleit voor verhoging AOV en sociale bijstand
05 Dec, 06:34
foto
Marlon Budike na zijn toelating tot De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Marlon Budike (NPS) die dinsdag is toegelaten als Assembleelid, vindt dat zo snel mogelijk de uitkering van mensen die sociale bijstand krijgen en algemene oudedagsvoorziening (AOV) verhoogd moet worden. Hij zegt in gesprek met journalisten dat iedereen ziet hoe duur de goederen in de winkels zijn. De mensen kunnen het niet meer trekken volgens de politicus.

Het Assembleelid zal zich de komende periode sterk maken voor het decentralisatieproces. Budike vindt het erg dat de districten nauwelijks enige armslag hebben. De middelen worden in onvoldoende mate vrijgemaakt om te werken aan ontwikkeling van de ressorten en districten. "Het decentralisatieproces is lamgelegd," meent de NPS'er, die afdelingsvoorzitter is van Commewijne.

Budike vindt dat Assembleeleden er niet zijn om het belang van beleidsmakers te dienen, maar dat van het volk. Hij benadrukt dat het volk de Assembleeleden gekozen hebben om de vinger aan de pols te houden. Als het gaat om het dienen van het belang van de samenleving, moet het volgens Budike niet uitmaken van welke politieke partij een volksvertegenwoordiger afkomstig is. "De AOV en bijstand aan sociaal zwakkeren moet onmiddellijk opgetrokken worden. Er zijn ook NDP'ers die AOV en sociale bijstand ontvangen. Zij gaan het ook niet redden eind januari," meent Budike.

Het afschaffen van de 1% regeling vindt het Assembleelid ook geen goed idee. Als dat gebeurt, kunnen twee mensen een politieke partij oprichten en deelnemen aan de verkiezingen. Wat hem betreft moeten er sancties komen tegen politieke partijen die minder stemmen krijgen dan 1%. Zij zouden dan niet meer deel mogen nemen aan de volgende verkiezing. Met het toetreden van Budike tot De Nationale Assemblee heeft de NPS-fractie nu 3 zetels. De VHP is van 9 naar 8 zetels teruggevallen door het overlijden van Sheilendra Girjasing in oktober.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August