Isiah Helstone op stage bij Besiktas
05 Dec, 08:27
foto
Isiah Helstone van Robinhood (rechts achter) gaat stage lopen bij de Turkse voetbalclub Besiktas.


De talentvolle Isiah Helstone (19) van Robinhood, zal binnenkort stage lopen bij de Turkse voetbalclub Besiktas in Istanbul. Momenteel zit Isiah in Nederland alwaar hij bij Sparta Rotterdam door Henk Fraser en zijn team, zal worden klaargestoomd om de Turkse vuurdoop te kunnen doorstaan. Helstone maakte onlangs ook deel uit van de U-20 selectie die Suriname op Jamaica vertegenwoordigde.

De stageplaats voor Helstone onderstreept weer eens dat het Surinaamse voetbal in de lift is en dat de talenten door het buitenland worden opgemerkt. Eerder dit jaar maakten twee spelers uit de Surinaamse competitie de overstap naar Jamaica.
Roscello Vlijter (Feyenoord) en Alvaro Verwey (Denemarken) kregen ook al de gelegenheid om stage te lopen in Europa. De motor achter deze ontwikkeling is Tony Pengel, die zich inzet om de Surinaamse talenten de kans te geven zich internationaal te bewijzen. De inbreng van de huidige bondscoach Dean Gorré met zijn internationaal netwerk, moet zeker ook in aanmerking worden genomen bij deze positieve ontwikkeling.

Indien deze trend zich voortzet, zal de nationale ploeg van Suriname op termijn, veel beter voor de dag komen bij toekomstige meetmomenten in de regio.

Mireille Hoepel

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August