Volgende regionale EU/ACP vergadering in Suriname
04 Dec, 14:09
foto
De Assembleeleden André Misiekaba, vaste vertegenwoordiger bij ACP/EU, (NDP), partijgenoot Grace Watamaleo en Dew Sharman (VHP). Zij wonen een vergadering bij de ACP/EU in Cotonou, Benin.


De eerstvolgende regionale vergadering van ACP/EU zal in februari in Suriname worden gehouden. Dit is mogelijk geworden door lobbywerk die de delegatie onder leiding van Assembleelid André Misiekaba heeft verricht in Cotonou, Benin. Misiekaba is vaste vertegenwoordiger van De Nationale Assemblee bij ACP/EU.

Intussen heeft De Nationale Assemblee vandaag in een huishoudelijke vergadering het besluit om de meeting in Suriname te houden, gesanctioneerd. Misiekaba om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat dit resultaat bereikt is door gezamenlijk lobbywerk van de delegatie, waarvan ook deel uitmaken Dew Sharman (VHP) en Grace Watamaleo (NDP).

"Het is de beurt van het Caribisch gebied (Cariforum) om de eerstvolgende regionale meeting te organiseren. Het is een hele grote eer voor ons land. Men is laaiend enthousiast om naar ons land te komen. Toen ik formeel de bevestiging gaf dat Suriname de meeting zal hosten, werd het besluit met groot applaus verwelkomd. Suriname zal opnieuw zijn organisatorische skills tonen aan de wereld. We zullen van onze zijde EPA hoog op de agenda plaatsen tijdens de meeting in februari", zegt Misiekaba.

De Assembleedelegatie vertoeft nog in Benin, waar de 36e ACP-EU vergadering nog gaande is. Deze parlementaire vergadering brengt de vertegenwoordigers van de Europese Gemeenschap, leden van het Europees Parlement en de gekozen vertegenwoordigers van de Staten in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan samen. De vergadering wordt woensdag afgesloten.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July