Verdachte in moordzaak: Het is ook zwaar voor mij
04 Dec, 20:46
foto


Miquel K. (35), die verdacht wordt van moord, verklaarde tegenover de rechter dat deze kwestie ook zwaar is voor hem. Hij ziet zichzelf niet als moordenaar. De man staat terecht voor moord op zijn ex-echtgenote Isra Nasir. Hij zou op 6 juni opzettelijk en met voorbedachten rade de vrouw van het leven hebben beroofd. Hij schoot haar neer aan de Magentakanaalweg.

Op de rechtszitting heeft officier van justitie, Shanta Mahadew, maandag ter verduidelijking nog enkele vragen aan de verdachte gesteld. De OvJ vroeg de verdachte waarom er een woordenwisseling was tussen hem en zijn ex-vrouw. Miquel K. verklaarde dat zij de benodigde documenten om een voertuig dat hij had gekocht, aan hem zou overhandigen. Dit heeft zij echter niet gedaan en hield hem steeds aan het lijntje. De verdachte en het slachtoffer waren reeds uit elkaar. Zo had Miquel K. op 12 maart van dit jaar haar mobiele telefoon kapot geslagen.

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran vroeg de verdachte hoe hij nu achteraf tegen zijn handelingen aankijkt. “Ik zie mij zelf niet als een moordenaar, terwijl iedereen mij wel zo ziet. De situatie is veranderd en ook ik heb het zwaar. Ik denk ook steeds aan de kinderen”, zei de emotionele verdachte. Op 21 januari zal deze zaak verder behandeld worden.


Wanita Ramnath

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July