West Bengal brengt Durga Puja naar Suriname
03 Dec, 15:43
foto
Ambassadeur Aashna Kanhai tijdens de eerste Latijns-Amerikaanse en Caribische Filmfestival in Kolkata, West Bengal.


Als alles volgens plan verloopt, komt de Durga Puja uit Kolkata volgend jaar naar Suriname. Ambassadeur Aashna Kanhai die het verzoek aan de Indiase minister van Financiën en Industrie, Amit Mitra, had gedaan is enorm verheugd. Durga Puja is een jaarlijkse festiviteit die in West Bengal groots wordt gevierd met de verering van de Hindoegodin Durga. In West Bengal wordt deze festiviteit als een jaarlijkse carnaval door personen van verschillende religies mee gevierd.

De Indiase bewindsman heeft de aankondiging gedaan tijdens de eerste Latijns-Amerikaanse en Caribische filmfestival in Kolkata in de deelstaat West Bengal. De ambassades van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen in India hebben hun regio in de schijnwerpers tijdens het evenement. De filmfestival vond plaats in samenwerking met de Federation of Film Societies.

Ambassadeur Kanhai heeft verteld dat er een kleine Durga puja wordt gehouden in Suriname, maar dat de viering niet is zoals die in Kolkata. “We zouden ook graag zo’n grootse viering willen hebben, waar we de deskundigheid van niet hebben.” Een ander aspect van de Durga puja die de Surinaamse devoten prachtig zouden vinden is de “sindoor khela”, zei Kanhai. “Dit is zo opwindend en het is geen deel van een andere festiviteit.”

De ambassadeur die ook heeft deelgenomen aan de Bengal Global Business Summit, zegt aan Starnieuws dat zij op de bijeenkomst heeft verteld dat de ecotoerisme, aantrekken van de horeca en ook de hotelsector in Suriname aspecten zijn voor investeringen, zo ook de goud- en houtsector en agribusiness. Het festival heeft geduurd van 28 november tot 1 december.

Minister Mitra heeft 18 landen van Latijns-Amerika en de Caribische regio uitgenodigd om te participeren in de 5e Bengal Global Business Summit die in februari 2019 wordt gehouden. Hij heeft dat gedaan tijdens zijn inleiding over India-LAC Business Cooperation: Special Focus on West Bengal. De ambassadeurs van Suriname, Guyana. Venezuela, Brazilië, Paraguay, Cuba, Colombia, Mexico, Guatemala, Trinidad & Tobago, Ecuador, Argentinië, Panama, El Salvador, de Dominicaanse Republiek, Peru, Bolivia en Uruguay.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July