Adhin naar Caricom-top op Trinidad & Tobago
03 Dec 2018, 00:43
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


Vicepresident Ashwin Adhin zal de vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Caricom op Trinidad & Tobago bijwonen namens president Desi Bouterse. Minister Yldiz Pollack Beighle van Buitenlandse Zaken maakt ook deel uit van de delegatie, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De vergadering begint vandaag en wordt dinsdag afgesloten.

De vergadering richt zich op de Caricom Single Market and Economy (CSME). De CSME zal als regionaal initiatief, het enige onderwerp op de agenda zijn tijdens de tweedaagse bijeenkomst in Port of Spain. Tijdens de 39e meeting van Caricom staatshoofden en regeringsleiders in juli 2018 te Jamaica, is deze meeting uitgeschreven. De Premier van Trinidad en Tobago, Keith Rowley heeft toen aangegeven dat zijn land bereid is om deze speciale bijeenkomst te organiseren. De premier is van oordeel dat de CSME van belang is voor de algemene ontwikkeling en vooruitgang van de regio.

Tijdens het recente werkbezoek van de premier van Barbados, Mia Motlley aan president Bouterse, is de CSME een belangrijk onderwerp geweest bij de gesprekken. De leiders zijn er onder meer over eens dat er nog veel werk verzet moet worden. Het participeren aan deze speciale CSME-meeting is hierom van groot belang, staat in het persbericht.

Advertenties