Santokhi vervolgt missie medische hulp voor Suriname
01 Dec 2018, 12:31
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi (rechts) doneert medische verbruiksartikelen aan St. Vincentius Ziekenhuis. Algemeen directeur Manodj Hindori neemt de spullen in ontvangst.


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft namens donoren uit Nederland vrijdag een pakket aan medische verbruiksartikelen aan het St. Vincentius Ziekenhuis overhandigd. Algemeen directeur Manodj Hindori is heel blij met de spullen. Hij merkte op dat het ziekenhuis deze verbruiksartikelen uit eigen middelen zou willen aanschaffen, maar het lukt niet altijd. De behoefte is erg groot, alle ondersteuning is welkom, het gaat om de patiënten.

Santokhi zoekt nog steeds medische hulp voor Suriname. Volgens hem verkeert de gezondheidszorg nog steeds in een crisis. Hij had in Nederland gesprekken gevoerd met politici, vooraanstaande personen en organisaties die actief zijn in het Surinaamse diasporaveld over diverse vormen van samenwerking en steunverlening, met name in de medische sector. Hij had een verslag van zijn buitenlandse reis in 2016 overhandigd aan president Desi Bouterse. De president gaf toen de garantie dat de informatie verder gedeeld zou worden met de Raad van Ministers. Nagegaan zou worden welke mogelijkheden er zijn om op regeringsniveau zaken verder te begeleiden en te organiseren.

Na 2 jaar heeft de president niets ermee gedaan, hij heeft alles laten liggen, concludeert de VHP-voorzitter. Hij heeft nu zelf het initiatief genomen om de samenwerking en steunverlening, vooral in de medische sector, te concretiseren. Door tussenkomst van de politicus zijn deze medische spullen gedoneerd aan het St. Vincentius Ziekenhuis. De Haathi Club heeft gezorgd voor het logistieke gedeelte.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April