Vier maanden twk-uitbetaling ambtenaren in december
29 Nov 2018, 08:57
foto


De ambtenaren zullen in december vier maanden betaling (terugwerkende kracht; twk) krijgen van het verhoogde salaris. De salarissen zijn in september verhoogd, maar werken terug tot januari 2017. De leerkrachten, die nog een resterend bedrag moeten krijgen, worden in december geheel uitbetaald. Het personeel van de Anton de Kom Universiteit krijgt twee maanden salariscorrectie uitbetaald. De gepensioneerde ambtenaren zullen op basis van afspraken gemaakt met de president eveneens twk ontvangen.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, bevestigt tegenover Starnieuws dat zoals eerder meegedeeld, op basis van een schema de twk ingelopen wordt. De ambtenaren krijgen twk van mei, juni, juli en augustus 2018 uitbetaald. Vernomen wordt dat het neerkomt op bijkans een maand salaris. In januari zal verder gesproken worden met de Centrale van Landsdienaren Organisaties en de andere betrokken organisaties over de uitbetaling van de twk van de overige maanden.

De formalisering van de uitbetaling wordt schriftelijk meegedeeld aan diverse organisaties. De brieven zijn reeds onderweg, zegt Hoefdraad. De loonadministratie van diverse ministeries krijgen ook instructies om het besluit voor uitbetaling te verwerken.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April