Ashanti koning en president groots onthaald in Brokopondo
24 Nov 2018, 19:50
foto
Koning Otumfei Osei Tutu II is groots onthaald door Brokopondo. Hij heeft samen met president Desi Bouterse een bezoek gebracht aan dit district. (Foto: NII)


Ashanti koning Otumfei Osei Tutu II is samen met president Desi Bouterse en echtgenote groots onthaald in de vergaderzaal te Brownsweg. De koning is erg onder de indruk van wat in Suriname tot nu toe heeft meegemaakt. Hij heeft de president uitgenodigd om een tegenbezoek te brengen aan Ghana.

Districtscommissaris van Brokopondo, Frederik Finisi, vindt het een bijzondere eer aan zijn district de hoge gast mocht verwelkomen zaterdag. De koning heeft enkele attributen gekregen, zoals een boot en bank, meldt het Nationaal Informatie Instituut. "Ik hoop dat zodra u deze bank ziet u terug zal denken aan uw bezoek aan Suriname, het district Brokopondo en de president van ons land ", zei de dc in het Saramaccaans.

De granman der Saramaccaners, Albert Aboikoni, haalt de historische band aan die Suriname heeft met Afrika. Hij spreekt de hoop uit dat deze band verder wordt ontwikkeld. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt dat het niet lang meer zal duren dat Surinamers rechtstreeks naar Ghana gaan. In gesprekken die reeds gevoerd zijn met de koning is aangegeven dat er mogelijkheden zijn als het gaat om studie en landbouw.

De president bedankt de bewoners voor het warme onthaal en merkt op het geweldig te vinden dat de koning en zijn gevolg in Suriname zijn. De koning Otumfei Osei Tutu II is bijzonder dankbaar te zijn om aanwezig te kunnen zijn in Brokopondo. ''Terwijl ik mijn intrede deed te Brokopondo sprak een jonge man met mij in mijn taal. Vanaf dat moment wist ik dat ik onder mijn mensen was,'' merkt de koning op. Hij is heel erg ingenomen met het feit dat de cultuur die naar hier is gebracht niet verloren is gegaan en doet een beroep op het traditioneel gezag deze te blijven behouden. Volgens hem kan Suriname grote stappen maken in zijn ontwikkeling. Hij riep eenieder op te werken aan de verdere ontwikkeling van beide landen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April