Abdoel: Rij- en voertuigenbelasting in 2016 aangekondigd
24 Nov 2018, 03:32
foto
Assembleelid Amzad Abdoel.


De Rij- en voertuigenbelasting blijft gehandhaafd. De invoering van deze belastingmaatregel was in de jaarrede van 2016 al door de president aangekondigd en ook opgenomen op de begroting van het ministerie van Financiën voor het begrotingsjaar 2016 en 2017, stelt Assembleelid Amzad Abdoel (NDP).

Na een heftige discussie is de wet aangenomen. De overheid heeft de middelen nodig om de extra kosten rond de salarisverhogingen en andere zaken te dekken.
Er is vooral gediscussieerd omtrent de te betalen bedragen. De belasting is zo dragelijk mogelijk gehouden voor de gezinnen. "Het is ook bezijden de waarheid dat er meer dan 20 belastingmaatregelen zijn doorgevoerd zoals de VHP stelt. Belastingmaatregelen kunnen slechts bij wet. Laat de VHP aangeven welke de 20 belastingwetten zijn. Er is maar één belastingwet doorgevoerd en dat is de Rij- en Voertuigenbelasting," benadrukt Abdoel, die voorzitter is van de vaste commissie van Financiën.

Verder kan vooral geconcludeerd worden dat het misleidend is om te stellen dat de government take en rij- en voertuigenbelasting een dubbele belasting is. Tijdens de discussies die gevoerd zijn, is dat duidelijk naar voren gebracht. "Rij- en voertuigen belasting is een houderschapsbelasting. Als u geen eigenaar bent van een rij- of voertuig betaalt u de belasting niet. Het Nieuw Front had in 2000 niet zomaar ervoor gekozen om de rij- en voertuigenbelasting af te schaffen. De regering kon toen die heffing niet innen en heeft op een sluwe manier de government take geïntroduceerd om makkelijker aan middelen te komen om haar beleid te voeren. De Nieuw Front-regering is de schepper van de government take," brengt Abdoel in herinnering.

De VHP moet nu aan de NDP-regering de mogelijkheid bieden om rustig te kunnen regeren en niet het beleid constant te saboteren, voert het Assembleelid aan. Volgens het Internationaal Monetair Fonds trekt de economie vanaf dit jaar weer aan. "Het gevoerde beleid heeft ervoor gezorgd dat er nu een stukje stabiliteit is. Om die stabiliteit te verduurzamen is het zeer van belang dat deze maatregel wordt doorgevoerd. De VHP moet ophouden om die ontwikkeling te stremmen en te saboteren. Wij zijn wel blij om te zien dat dagelijks honderden burgers naar de verschillende locaties trekken om hun burgerplicht na te komen. Het vertrouwen in de regering is daar manifest," meent Abdoel.
Advertenties