Verdachten brute zeeroofmoorden voor de rechter
23 Nov 2018, 16:04
foto


Terry D., Chris P., Doodnath M., Rameshwaru R., Madre K., David W., Ramdeo P., Premnath P., Sureshdien N., Feroz B., Ray T. en Ganesh B. zouden zich in het derde en tweede kanton op verschillende tijdstippen schuldig hebben gemaakt aan gekwalificeerde doodslag, doodslag al dan niet met voorbedachten rade, diefstal door geweld de dood ten gevolge hebbende en poging tot gekwalificeerde doodslag. De verdachte Terry D. wordt slechts diefstal door geweld verweten. Deze verdachten waren vermoedelijk betrokken bij de zeeroof van 27, 28 april en 3 mei waarbij 25 slachtoffers werden gemaakt.

Acht slachtoffers hebben de gruwel op zee overleefd, terwijl twaalf slachtoffers nog worden vermist. In deze zaak had de politie toen negentien personen in verzekering gesteld. Enkelen zijn weer in vrijheid gesteld. De twaalf die vastzitten, hebben bij de politie een volmondige bekentenis afgelegd. Officier van Justitie, Melanie van Dijk, heeft deze strafzaak donderdag voorgedragen.

Deze zeerovers hadden vier vissersboten aangevallen, de bemanning mishandeld, overboord gegooid en hen de dood ingejaagd. De rovers waren gewapend met houwers en jachtgeweren. Ze maakten diverse goederen buit. De slachtoffers zouden gekapt zijn met houwers en vervolgens overboord zijn gegooid. Een andere werd aan zijn handen en voeten gebonden aan een accu en daarna in de zee gegooid. Een ander slachtoffer werd aan een anker vastgebonden en in het water gegooid.

Zes van de verdachten krijgen juridische bijstand van de raadslieden Murwin Dubois, Raoul Lobo, Gregory Sitaram en Maureen Nibte. De overige zes wensen rechtsbijstand. Advocaat Murwin Dubois, die juridische bijstand verleent aan Ramdeo P., gaf aan dat hij schriftelijk naar de telefoonuitdraai van zijn cliënt heeft gevraagd. Volgens deze verdachte kan zijn onschuld via de telefoonuitdraai worden bewezen. Ramdeo P. heeft steeds ontkend dat hij schuldig is, terwijl hij samen met Doodnath M. als één van de opdrachtgevers wordt gezien. De zaak staat voor 11 december weer op de rol.

Wanita Ramnath

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April