Veroordeelde naar huis na vonnis
23 Nov 2018, 23:08
foto


Dwight L. (33) mocht na zijn vonnis op de rechtszitting van donderdag naar huis. Kantonrechter Marie Mettendaf veroordeelde de man conform de eis van officier van justitie, Melanie van Dijk, tot een celstraf van zes maanden geheel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren. De veroordeelde mocht gelijk naar huis. Dwight L. is ten laste gelegd dat hij het voertuig van zijn vader in brand had gestoken. Ook had hij zijn vader meerdere malen bedreigd.

De vader is donderdag op de rechtszitting verschenen en heeft gezegd dat hij de strafzaak wilde intrekken. Aangezien de zaak al was afgeroepen en werd behandeld, is het gewoon afgehandeld. De kantonrechter vroeg de verdachte of hij een goed van iemand in brand mag steken. De verdachte antwoordde met ‘nee’. Hij legde uit dat hij de wijze waarop zijn vader met hem leeft, als onprettig ervaart. Hij had zijn vader op die bewuste dag gevraagd om hem af te zetten te Brownsweg. De vader was bezig een motor te repareren en vroeg Dwight L. om even te wachten. Maar, de verdachte werd ongeduldig.

Volgens Dwight L. was de relatie al een tijdje verstoord. Zijn vader zou hem slecht betalen voor het werk dat hij verrichtte. Bovendien had zijn vader opmerkingen gemaakt dat hij onbeschoft was en dat hij het huis moest verlaten. Hij voelde zich beledigd en ging uit ontevredenheid over tot de daad.

De vader legde uit waarom hij de zaak wilde intrekken. “Hij is 33 jaar oud en ik heb hem voor het eerst zo meegemaakt. Het leek erop alsof iets op hem was. We werken samen en sinds hij opgesloten zit, ligt alles nu plat. Er is veel oponthoud”, merkte de vader op. Zowel de kantonrechter als de aanklager achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen.


Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April