ABOP faliekant tegen wetswijziging verkiezingen 2020
22 Nov 2018, 12:08
foto
Assembleelid Marinus Bee is gebelgd over de wetswijzigingen die de regering wil doorvoeren voor de verkiezingen van 2020.


De ABOP is vierkant tegen de wetswijzigingen die de regering wil doorvoeren de komende verkiezingen. "Dit is een testcase voor de parlementaire democratie. We moeten dit met z'n allen afwijzen," zegt Assembleelid Marinus Bee om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

"We zijn niet in Venezuela om op zo een manier de verkiezingen te willen beïnvloeden door een zittende regering. Bouterse en co moeten weten dat wanneer je herkozen wilt worden je goed beleid moet maken en dat je het vertrouwen van de meerderheid moet krijgen, maar niet met listige streken dat moet doen. Wij van de ABOP zijn daarom faliekant tegen en roepen alle partijen in het parlement en daarbuiten om krachtig hiertegen te protesteren," stelt Bee.

De regering Bouterse/Adhin geeft hiermee volgens de politicus toe dat ze een slechte job heeft gedaan en denkt middels foefjes zoals deze aan de macht te blijven. "We moeten als samenleving alert zijn want geloof me er gaan meer dingen op ons pad komen richting de verkiezingen want al geruime tijd merken we dat ze zich niet meer bezighouden met het besturen van het land maar zich focussen op de verkiezingen van 2020," voert de ABOP-topper aan.

Als de bedoelingen zuiver waren dan konden deze wijzigingen ingaan bij de verkiezingen van 2025, meent Bee. "Ik hoop ook dat het Onafhankelijk Kiesbureau als waakhond van eerlijke en transparante verkiezingen bij deze ook een waarschuwende stem laat horen want dit kan de organisatie van de verkiezingen in de war gooien," vindt Bee.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April