Kinderworkshop en jongerendebat in Lalla Rookh
20 Nov 2018, 22:36
foto
Leerlingen van voj-scholen doen in het Lalla Rookhgebouw mee aan een kinderworkshop en een jongerendebat .


Acht voj-scholen en evenveel vos-scholen nemen in het Lalla Rookhgebouw deel aan een tweedaagse (20 en 21 november) kinderworkshop en jongerendebat. De activiteiten zijn in verband met de Dag voor de Rechten van het Kind georganiseerd door de technische commissie van het Integraal Kinderbeschermingsnetwerk (IKBeN), met de ondersteuning van de United Nations Children's Fund (Unicef).


De Dag voor de Rechten van het Kind, 20 november, wordt gevierd om saamhorigheid en bewustwording van en voor kinderen te bevorderen. De coördinatie van de activiteiten op deze dag ligt in handen van de Unicef, Sandhya Soekhoe, vertegenwoordiger van de Unicef in Suriname. “Kinderen kunnen niet voor zichzelf opkomen. Desalniettemin moeten onze jongeren instaat zijn om aan te geven waar hun rechten geschonden zijn”, geeft Soekhoe aan.

Onderwerpen zoals Jongeren en Geweld, Alcohol en Drugs, Empowerment & Motivation, en Social Media, zijn interactief aan de orde gekomen tijdens de workshops. Volgens minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) moet bij het maken van beleid, meer aandacht besteed worden aan de snelle ontwikkelingen van de internet- technologie en moeten het onderwijs en de opvoeding daarop worden afgestemd.

De technologische mogelijkheden kunnen volgens Polak opbouwend of afbrekend zijn. “Het is de kunst om meer tijd en aandacht te besteden aan de manier waarop wij kunnen inspelen op het gedrag van jongeren om ze binnen die zee van technologische ontwikkeling de juiste keuzes te laten maken”, stelt zij.

Suriname tekende het verdrag inzake Rechten van het Kind op 1 maart 1993. Hiermee heeft het land zich gecommitteerd om alle rechten in het verdrag opgenomen, na te leven en te respecteren, zegt de voorlichting van Sozavo, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties