Nieuwe Amerikaanse ambassadeur aangetreden
20 Nov, 17:50
foto
Karen Williams, de Amerikaanse ambassadeur in Suriname voor de komende twee jaar. (Foto: US Amb.)


Karen Williams is vandaag officieel haar ambtstermijn als ambassadeur van de Verenigde Staten in Suriname begonnen. Zij heeft vanmorgen op het presidentieel paleis haar geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse. Na de plechtigheid hadden ambassadeur Williams en president Bouterse een korte vergadering.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Williams in juli dit jaar officieel voorgedragen als ambassadeur in Suriname. Ambassadeur Williams was eerder werkzaam bij de Politieke Militaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (PM), waar zij de op één na hoogste ambtenaar was en leiding gaf aan alle afdelingen van het bureaubeheer. Ze diende ook als plaatsvervangend coördinator voor het militair coördinatie- en operatiesbeleid bij het Bureau ter bestrijding van terrorisme (CT), een plaatsvervangend adjunct-secretaris-generaal waarin zij verantwoordelijkheden bekleedde, waaronder het Foreign Emergency Support Team van de State Department en Hostage Affairs.

Ze heeft ook twee jaar gediend als Transition Director van Ambassade in Kabul. Als onderdeel van die taken was ambassadeur Williams co-directeur van het Interagency Operational Planning Team van de International Security Assistance Force voor de overdracht van taken. Voordien was ze adviseur voor het buitenlands beleid van de commandant van het US Special Operations Command (SOCOM). Van 2008 tot 2010 werd ze aangesteld als plaatsvervangend hoofd van de missie in Georgetown, Guyana, waar ze 21 maanden diende als 'Charge d'Affaires'.

Ze heeft ook gediend in Paraguay, Kazachstan en Bosnië-Herzegovina en als adjunct-directeur van Caraïbische zaken in Washington D.C. De carrière van ambassadeur Williams carrière begon in 1991 bij het U.S. Information Agency (USIA). Voordat ze bij USIA kwam, regisseerde ambassadeur Williams de redactie van een nationale gespecialiseerde krantenuitgever in Kansas City en was zij tevens hoofdredacteur van het Springfield Business Journal in haar geboorteplaats Springfield, Missouri. Ze heeft diverse nationale en internationale erkenningen.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May