Karta-Bink geschokt door ramp visserijcomplex
20 Nov 2018, 00:43
foto
Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) oriënteert zich op het visserijcomplex van Commewijne. Een op drift geraakte olietanker heeft enorm veel schade aangericht.


Geschokt door videobeelden van de ravage aangericht door een op drift geraakte boot, nam Assembleelid Ingrid Karta-Bink (PL) maandag poolshoogte bij het visserijcomplex. Zij vraagt de regering de boothouders en vissers te helpen. "Iedereen is nu radeloos", laat de volksvertegenwoordiger optekenen.

Karta-Bink is getuige geweest van hoe de mensen die getroffen zijn alle moeite gedaan hebben om te redden wat er nog te redden viel. "Sommigen hebben slechts delen van de buitenboordmotor, visnetten of alleen planken gevonden. Er is met man en macht gezocht naar wat uit de rivier gehaald kon worden van de boten en attributen. Met emmers en teilen wordt het water uit de boten gehaald", zegt het Assembleelid.

"Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat het schip is beland op de plek waar vissersboten aanmeren. Werd de boot niet begeleid door een loodsboot?" vraagt Karta-Bink zich af. Zij merkt op dat het hier om een ramp gaat. De vissers waren zo een half jaar geleden al slachtoffer van piraterij, waarbij zoveel levens te betreuren zijn. En nu lijden zijn opnieuw verlies.

"Wie draait op voor de kosten?. Een boot kost al gauw over de US$ 10.000," merkt de volksvertegenwoordiger op. Zij wil alle details weten over dit ernstige ongeluk. Zo snel mogelijk moet er duidelijkheid komen over wie op zal draaien voor al de schade die geleden wordt. Intussen heeft Staatsolie bekendgemaakt dat erop toegezien zal worden dat de schade aan benadeelden wordt vergoed. De olietanker is geleased door Staatsolie en was op weg naar de raffinaderij.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April