Ondernemer zet veiligheidssysteem op tegen criminaliteit
20 Nov 2018, 12:38
foto
Ondernemer Ravi Bhattoe helpt criminaliteit indammen.


De ondernemer Ravi Bhattoe van Virova Security NV vindt dat er mogelijkheden zijn om de toenemende criminaliteit in te dammen. Volgens hem is het wachten op overheidsinstanties alleen, geen optie. Als er één vuist gemaakt kan worden, kan de criminaliteit ingedamd worden. Bhattoe zegt met zijn veiligheidsplan en bedrijf een degelijke bijdrage geleverd te hebben. Na anderhalf jaar zijn diensten geleverd te hebben, blikt hij tevreden terug en doet zijn verhaal aan Starnieuws.

Bhattoe vertelt dat hij zelf diverse keren in zijn woning beroofd werd. Dit was de aanleiding om een systeem van veiligheid op te zetten. De ondernemer is een samenwerking aangegaan met leden van het Korps Politie Suriname. Hij zet zijn manschappen en voertuigen in en uit de desbetreffende regio wordt een beroep gedaan op een politiestation. Indien mogelijk gaat een politieman mee op surveillance. Het komt vaker voor dat de politieman niet mee kan, omdat het korps onderbezet is. Het team surveilleert een aantal keren per avond en gaat steeds na of er onregelmatigheden bij de leden en de aangesloten bedrijven zijn.

Intussen zijn een aantal leden en bedrijven uit de districten Wanica, Para en deels Paramaribo, aangesloten bij Virova Security NV. Volgens Bhattoe heeft dit systeem zijn vruchten afgeworpen. Zo heeft zijn team samen met de politie berovingen kunnen voorkomen. Daarnaast gaan de mensen met een gerust en veilig gevoel naar bed. Tot nu toe is het niet voorgekomen dat er bij een lid of een aangesloten bedrijf is ingebroken of dat er een beroving heeft plaatsgevonden. De samenwerking met het korps stelt Bhattoe zeer op prijs. Bij calamiteiten kan de politieman die wel gewapend is, optreden. “Het heeft geen zin om te zitten treuren en te klagen over hoe de criminaliteit steeds toeneemt. Als iedereen een beetje meewerkt en een bijdrage levert, kunnen we samen met de overheid werken aan een veilig klimaat. De mensen die een beroving meegemaakt hebben, houden levenslang een trauma aan over. En met zijn allen, kunnen wij dit soort narigheden voorkomen”, merkt Bhattoe op.

Prem Ramkisoen, rechercheur te De Nieuwe Grond, zegt aan Starnieuws dat er indertijd een samenwerking voor gezamenlijke surveillance was gemaakt met zijn meerdere. Volgens Ramkisoen werkt de surveillance van de ondernemer positief. “Er was een beroving gaande bij een winkelpand. Dankzij de hulp en oplettendheid van dit bedrijf konden we deze beroving verijdelen”, merkte de rechercheur op.

De politieman kan niet aangeven of door het optreden van deze ondernemer de criminaliteit gedaald is in de regio. Hij beschikt niet over de cijfers. Hem is niet opgevallen dat een beroving plaats heeft gevonden in de omgeving waar dit bedrijf opereert. Wel kunnen manschappen van zijn ressort niet mee op de surveillancediensten van Bhattoe, omdat het Korps vaker onderbezet is. Ramkisoen juicht dit initiatief toe. Hij zegt dat hoe meer mankrachten ingezet worden voor veiligheid van een gebied, des te beter voor de politie: vele handen maken trouwens licht werk. De particulier verlicht deels het werk van de politie en de samenwerking en terugkoppeling met de politie verloopt tot nu toe goed.

Hillerie Karso is een van de personen die aangesloten is bij dit bedrijf. Aan Starnieuws zegt zij dat zij dit besluit nam toen er beroving bij haar thuis plaatsvond. Ze sloot zich in april van dit jaar aan en vanaf toen heeft zij geen ‘last’ meer gehad van diefstallen of berovingen. De diensten van Virova Security NV, ervaart zij als positief. Zij hoopt dat het bedrijf op dezelfde manier zijn diensten blijft verlenen aan de leden. “Het geeft een goed gevoel. We voelen ons veilig en zeker met onze kinderen erbij. Wat ik als prettig ervaar is, dat wanneer een keertje de kinderen alleen thuis zijn en we geven dit door, wordt er extra aandacht gegeven. Want tegen de rovers zijn wij niet opgewassen”, stelt Karso.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April