Betaling Rij- en Voertuigenbelasting op diverse locaties
19 Nov 2018, 00:01
foto
De tarieven van de Rij- en Voertuigenbelasting die voor het komende jaar moeten worden betaald.


De betaling van de Rij- en Voertuigenbelasting zal vanaf vandaag op diverse locaties mogelijk zijn. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal de 'symbolische betaling' van deze belasting op het Belastingkantoor aan de Van Sommelsdijckstraat niet meer vandaag doen. Deze belasting werd in 2000 afgeschaft onder andere door de hoge aanmaakkosten en administratieve werkzaamheden.

Op 28 augustus is de wet aangenomen. Iedereen die met een voertuig zich op de weg begeeft, is verplicht per 1 januari deze belasting te betalen. De regering heeft deze belasting weer ingevoerd, omdat het vele miljoenen kost om de wegen te onderhouden. Daarnaast heeft de overheid extra inkomsten in de staatskas met deze heffing. De Staat heeft wel de wettelijke verplichting om de wegen goed begaanbaar te houden.

De Rij- en Voertuigenbelasting kan worden betaald bij de Belastingdiensten en districtscommissariaten in de districten. Er wordt naast een kwitantie ook een sticker verstrekt. Ook bij diverse bankinstellingen kan er worden betaald.

De wet is van toepassing op personenvoertuigen, bussen, pick-ups, vrachtwagens, zwaar materieel, tractoren, motorfietsen en aanhangwagens.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April