Gajadien: Bewerkstelligen van wereldvrede belangrijk
19 Nov 2018, 00:58
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien heeft op uitnodiging de tweede conferentie bijgewoond van het Internationale Parlement voor Tolerantie en Vrede.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft als lid van het Internationale Parlement voor Tolerantie en Vrede (IPTP) de tweede sessie van dit orgaan in Tirana, Albanië bijgewoond. Deze sessie werd geopend door Ilir Meta, president van de Republiek Albanië. Gajadien ziet zijn bijdrage in de commissie voor duurzame ontwikkeling, waar hij als vicevoorzitter functioneert, als onontbeerlijk. Hij zegt aan Starnieuws dat om wereldvrede te bewerkstelligen er duurzame programma’s uitgevoerd moeten worden voor onze natuur, onze economie, maar ook de sociale ontwikkeling over de hele wereld.

De politicus zegt verder te werken aan duurzame programma’s voor de regio en voor Suriname. Dit mondiale evenement werd van 14-16 november gehouden in het Albanese parlement. De reis- en verblijfkosten zijn door de organisatie betaald en een deel door de leden zelf.

De voorzitter van het Albanese parlement Gramoz Ruci, de president van het Maltese parlement Angelo Farrugea, de Albanese vicepremier Senida Mesi, en een aantal ambassadeurs, diplomaten, voorzitters en vertegenwoordigers van regionale, nationale en internationale instellingen en parlementen uit verschillende landen van de wereld en de media, woonden de opening van deze sessie bij.
De president van Albanië, heeft de sessie met zijn toespraak ingewijd. Hij verwelkomde de deelnemers aan Tirana en herhaalde de volledige steun van zijn land aan de Global Council for Tolerance and Peace (GCTP), die een grote bijdrage zal leveren aan het cultiveren van de benaderingen van gematigdheid, openheid en tolerantie om racisme, discriminatie, extremisme en niet-acceptatie van anderen, te bestrijden.

De voorzitter van het Albanees Parlement prees de GCTP en zijn president, Ahmed bin Mohamed Aljarwan, en de grote successen die hij heeft geboekt sinds de lancering in Malta in november 2017. Hij onderstreepte dat een dergelijke organisatie met dergelijke organen, zoals het belangrijkste orgaan van het IPTP, beschouwd als een internationaal venster om de hoogste humanitaire waarden uit te drukken en om de inspanningen van tolerantie en vrede overal ter wereld te ondersteunen.

De president van de GCTP bracht grote dank en waardering uit aan Albanië voor het hosten van deze historische sessie die werd gehouden op de internationale dag voor Tolerantie. Hij prees ook de aanwezigheid en het belang van de IPTP-leden, evenals hun harde werk bewezen door hun verschillende commissies, gericht op het verspreiden van tolerantie en vrede over de hele wereld. Aljarwan zei dat een dergelijke grote lokale en internationale interesse in deze sessie ons motiveert om altijd vooruit te gaan naar onze hoge doelen en ambities, naar een tolerantere, veiligere en vredelievende wereld.

De voorzitter van het Albanese parlement prees het IPTP dat vredeliefhebbers van vertegenwoordigers van volkeren van over de hele wereld op één plaats herenigde, om manieren te bespreken om de waarden van tolerantie overal te bevorderen en te verspreiden. Hij merkte ook op dat nobele doelen zoals deze alle steun en trots verdienen.

De president van de GCTP ontving de sleutel van Tirana, de eerste medaille van de Republiek Albanië, gepresenteerd door Erion Veliaj, de burgemeester van de Albanese hoofdstad, als een diepe waardering voor zijn inspanningen om de waarden van tolerantie en vrede over de hele wereld te verspreiden, en zijn inspanningen door het voorzitterschap van de GCTP bij het bevorderen van de goede humanitaire waarden.

Gajadien zegt aan Starnieuws dat de internationale gemeenschap, waarbij voornamelijk de vertegenwoordigers van de regionale parlementen wederom een beroep deed op de parlementsvertegenwoordigers voor de officiële erkenning van Kosovo, lidstaat van de verenigde Naties. Dit is reeds door meer dan 110 lidlanden plaatsgevonden.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March