Edwin 'Wiene' Schal in de bloemetjes gezet
18 Nov 2018, 20:36
foto
Ricardo van Hetten overhandigt een presentje aan Wiene Schal.


De legendarische aanvalsleider van Transvaal en van de nationale selectie uit de jaren 70 Wiene Schal is vanmiddag door de Vereniging Vrienden van Transvaal, onder voorzitterschap van Ricardo van Hetten, in de bloemetjes gezet. Hij kreeg een feestmaaltijd aangeboden in een restaurant.

Schal vierde op 3 oktober 2018 zijn 75e geboortedag. Op uitnodiging van vrienden en familie heeft hij dit heuglijk feit in Nederland doorgebracht. Daarbij is hij op initiatief van Helen Bustamente van Radio Hulde in Amsterdam gehuldigd met een oorkonde en een award, de Siegfried Haltman Award.

De aanwezige oud internationals van Transvaal onder wie Wensley Bundel en Ortwin Pinas, vrienden van Vereniging Hermandad en bestuur van Vrienden van Transvaal hebben zich samen met Schal goed vermaakt. Dit evenement is mogelijk gemaakt door Waldo's Worldwide Travel. Van Hetten overhandigde de jarige een kristallen gedenkplaat aangeboden door ProGrafx-Design terwijl adviseur Mark Karg namens Choi's Supermarket een waardebon aan de jarige mocht aanbieden.

Diverse sprekers roemden de voetbal kwaliteiten van Schal en zijn bijzondere betekenis voor Transvaal in het bijzonder en Suriname in het algemeen. Schal was ook aanvoerder van de nationale selectie en speler van het Caribisch voetbal elftal van de jaren 70. Volgens adviseur Karg is het de bedoeling dat de Vereniging Vrienden van Transvaal medio 2019 wordt omgezet in een Stichting met als doel de sociale belangen van alle oud internationals van Transvaal te behartigen. Voorzitter Rudy Steinberg van Hermandad zegde toe te helpen bij het accommoderen van de Vriendengroep in hun tehuis zodat er vaste ontmoetingen en sociaal contact kan plaatsvinden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April