Verdachte geraakt door kogel tijdens achtervolging
18 Nov 2018, 18:38
foto


Clarence B. (22) heeft een schotverwonding opgelopen nadat leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) gericht geschoten hebben op een auto, waarin drie dieven probeerden weg te komen. Zij hebben vrijdag gezien hoe Clarence B., de 23-jarige Fabio D. en Enser F. een tas uit een auto wegnamen. Het voertuig stond geparkeerd nabij de hoek van de Binda- en de Concordialaan. Na deze diefstal reden zij weg in hun voertuig.

De leden van het DNV, die langsreden, zetten de achtervolging in. De criminelen probeerden weg te komen en op een gegeven moment werd gericht op de vluchtauto geschoten. Ter hoogte van de Van Brussellaan verloor de bestuurder van de vluchtauto de controle daarover waardoor de auto in de trens terechtkwam, meldt de politie Public Relations.

De drie criminelen werden aangehouden. Daarbij kwam vast te staan dat de bestuurder, Clarence B., een schotverwonding had opgelopen. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij medische hulp kreeg.

Daarna is deze verdachte, samen met zijn twee kompanen, door de politie van Uitvlugt in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie. Inmiddels zijn de verdachten overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie. Het vermoeden bestaat dat zij meer strafbare feiten gepleegd hebben.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March