Paus: Wereld moet ogen niet sluiten voor migranten
18 Nov 2018, 12:33
foto
Paus Franciscus viert de mis die de werelddag van de armen van de rooms-katholieke kerk markeert, in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. (Foto: Reuters)


Paus Francis heeft vandaag tijdens de herdenking van de jaarlijkse Werelddag van de Armen van de Rooms-Katholieke Kerk de toenemende ongelijkheid in welvaart en de behandeling van migranten bekritiseerd. Hij zei vandaag dat de wereld degenen niet moet negeren die "worden opgegooid door de golven van het leven."

"Onrechtvaardigheid is de perverse wortel van armoede," zei de kerkelijke wereldleider tijdens een mis ter gelegenheid van Werelddag van de Armen van de Rooms-katholieke kerk. "De roep van de armen wordt dagelijks luider, maar wordt minder gehoord, overstemd door het kabaal van de rijken, die steeds minder en rijker worden."

Paus Francis herhaalde ook zijn steun voor migranten en zei dat mensen aandacht moeten schenken aan "allen die gedwongen zijn hun huizen en geboorteland te ontvluchten voor een onzekere toekomst". Zijn opmerkingen komen op een moment dat honderden migranten van een karavaan van Centraal-Amerikanen vastzit aan de grens tussen de Verenigde Staten (VS) en Mexico. De VS heeft ze de toegang tot het land ontzegd. De paus maakte echter geen directe verwijzing naar de situatie in de VS.

Een rapport van Oxfam dit jaar zei dat 3,7 miljard mensen, of de helft van de wereldbevolking, geen toename van haar rijkdom zag in 2017, terwijl 82 procent van de gegenereerde rijkdom van vorig jaar naar de rijkste één procent van de wereldbevolking ging.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April