48e Know India Programma focust op Manipur en Mizoram
16 Nov, 22:50
foto
De Surinamers die hebben deelgenomen aan de 48e Know India Program samen met ambassadeur Aashna Kanhai.


De Taj Mahal heeft er weer enkele Surinaamse bewonderaars bij. De participanten aan het 48e Know India Program (KIP), waarvan zes Surinamers, hebben de deelstaten Manipur en Mizoram bezocht. Zoals eenieder die India bezoekt en niet vertrekt alvorens de beroemde Taj Mahal te bezoeken, hebben ook de Surinaamse deelnemers die indrukwekkende ervaring opgedaan. De Taj Mahal staat in de deelstaat Agra. Het immens witmarmeren mausoleum dat tussen 1631 en 1648 is gebouwd, staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Mizoram (hoofdstad Aizawl) ligt in het noordoostelijk deel van India en zit ingeklemd tussen Bangladesh en Myanmar. Meer dan 80 procent van de bevolking is christen, zo’n 8 procent is Boeddhist, bijkans 4 procent is Hindoe en nog geen twee procent is Moslim. De deelstaat telt iets meer dan 1 miljoen mensen op een oppervlakte van 21.000 km². Bijna 90 procent van de bevolking is geschoold.

Manipur ligt in het uiterste noordoosten van India op de grens met Myanmar. Met ongeveer 12.000 km meer aan oppervlakte, heeft de deelstaat meer dan het dubbele van de bevolking van het naburige Mizoram. Iets meer dan 46 procent van de bevolking is Hindoe, gevolgd door 34 procent Christenen en bijna 9 procent Moslims. De hoofdstad van Manipur is Imphal.

De Antar Rashtriye Sahayog Parishad die een adviserende rol vertolkt bij het uitvoeren van het Diaspora beleid van de Indiase regering, had een interactieve sessie met de diplomatieke vertegenwoordigers van de respectievelijke landen die in deze 48e KIP hebben geparticipeerd, georganiseerd. Dit keer kwamen de deelnemers uit : Fiji, Mauritius, Myanmar, Zuid-Afrika en Guyana met elk 8 participanten. Suriname en Trinidad and Tobago hadden elk 6 jongeren in het programma.

De Surinamers hebben via dit programma kennis gemaakt met het land van hun voorouders. Het KIP wordt gefaciliteerd door de Indiase regering. Vandaag hebben alle deelnemers een collectief beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Sushma Swaraj van Buitenlandse Zaken. Voor velen was het bezoek aan Manipur interessant, omdat deze deelstaat een toeristisch minder bekende plaats is. Het volgende Know India Programma staat gepland voor de tweede week in december. De Surinaamse delegatie is begeleid door ambassadeur Aashna Kanhai.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May