Verdachte bekent alle feiten op zijn kerfstok
16 Nov, 20:52
foto


Aan Christiaan K. zijn vijf feiten ten laste gelegd. Tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard heeft de verdachte de feiten volmondig bekend op de rechtszitting van donderdag. Hij heeft ook verteld waarom hij de feiten heeft begaan.

Hij heeft iemand mishandeld en zijn mobiele telefoon en kapotte bril weggenomen. Op de vraag van de kantonrechter waarom hij dit heeft gedaan, zei de verdachte dat er een woordenwisseling was. Zo ontstond er een vechtpartij. Hierna nam Christiaan K. de mobiele telefoon en de gebroken gezondheidsbril weg en gooide deze weg. Volgens de verdachte wilde hij het slachtoffer straffen.

Een andere persoon heeft hij bedreigd, hem in een wurggreep gehouden en een schaar tegen zijn lichaam gehouden. Vervolgens ging hij in de broekzakken van dit slachtoffer. Als antwoord op de vraag van Wijnhard waarom hij dat heeft gedaan, zei de verdachte: “Ik wilde gewoon weten wat hij allemaal in zijn zakken had”.

De verdachte heeft nog meer op zijn kerfstok. Hij heeft een winkelier bedreigd en mishandeld. Volgens Christiaan K. zag deze winkelier hem als een verdachte en maakte hij vervelende opmerkingen. De verdachte pikte dat niet en bedreigde de winkelier dat hij hem zou doodschieten. Hij sloeg de winkelier in het gezicht en liep daarna de zaak uit. De verdachte merkte op dat zowel hij als het slachtoffer elkaar hebben bedreigd.

Christiaan K. heeft ook een buurman bedreigd en mishandeld. De man lag in zijn hangmat te slapen en de verdachte stak hem met een mes in zijn buikstreek. Volgens de verdachte wilde de man hem ook van zijn leven beroven. Daarom ging hij over tot het feit. De shutters van de woning van zijn buurman heeft hij vernield. Hij legde de kantonrechter uit dat zijn buurman niet ‘creatief’ overkomt. Tussen de woning van de buurman en de verdachte staat er een leegstaande perceel dat steeds onder wied staat. Volgens de verdachte neemt hij steeds het initiatief om de bermen en het gebied te onderhouden. Hij vroeg de buurman om ook zijn medewerking te verlenen, maar die probeerde dan gelijk een houwer te pakken. De verdachte voelde zich door die handeling bedreigd en vernielde toen de shutters van de woning van de buurman.

Op 6 december zal het Openbaar Ministerie met het strafvoorstel komen. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door advocaat Hedley Derby.

Wanita Ramnath

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May