SLM directie en bond zetten samenwerking voort
16 Nov, 11:24
foto
De verklaring van de directie van de SLM en de bond bij het bedrijf. Dit persbericht is vandaag uitgegeven.


In een bijzonder korte persverklaring, zonder inhoudelijke informatie, zeggen de directie en de bond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) dat de samenwerking wordt voortgezet.

De knelpunten zijn donderdag 15 november besproken. Er is volgens de verklaring van de partijen voldoende basis gevonden om in wederzijds vertrouwen, in het belang van de SLM, verder te gaan.

Starnieuws verneemt uit andere bronnen dat de status quo blijft gehandhaafd over de kantoorruimte van de bond op het SLM-complex. De bond mag deze ruimte blijven gebruiken. De ontruiming per 30 november, zoals aangezegd door de directie in een brief, gaat niet door.

De bond had op een spoed algemene ledenvergadering woensdag een ultimatum gesteld aan de directie tot vanmiddag om 14.00 uur. Gedreigd was met het voeren van actie indien de directie de brief niet zou intrekken. De bond wil ook dat de cao-besprekingen snel worden afgerond. De directie had gevraagd dat bondsvoorzitter Robby Maaijen sorry moest zeggen voor uitspraken die publiekelijk waren gedaan.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May