Nisha Kurban-Baboe neemt over van dc Joeloemsingh
16 Nov 2018, 00:00
foto
Nisha Kurban-Baboe wordt de nieuwe dc van Nickerie.


Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie zal binnenkort de leiding van het district overdragen aan Nisha Kurban-Baboe. Starnieuws verneemt dat ze al enige tijd stage loopt op het commissariaat om zich in te werken.

Kurban-Baboe werd in februari 2013 ambassadeur van Suriname in Guyana. President Desi Bouterse zwaaide bij de beëdiging van haar als ambassadeur toen veel lof over de instelling van Kurban-Baboe. Hij stelde haar als voorbeeld voor de jongeren in de Nationale Democratische Partij. Bouterse merkte toen op dat Kurban al jarenlang de oogappel is van de partij. Zij heeft zich op eigen kracht enorm ingezet en is de partij blijven dienen. Uiteindelijk werd mede op instigatie van Assembleelid Rachied Doekhie besloten Kurban tot ambassadeur te benoemen.

Al een hele tijd wordt er gespeculeerd dat Joeloemsingh zou worden vervangen als dc van Nickerie. Komende week wordt het duidelijk wanneer Kurban-Baboe wordt beëdigd als dc. Zij heeft Suriname vier jaar vertegenwoordigd in het buurland en keerde in augustus 2017 terug naar huis.
Advertenties