Suriname International start met 12 landen
15 Nov, 22:24
foto
Minister Lalinie Gopal opent de 12de editie van de Suriname International . (Foto: S&J/NII)


De 12de editie van de Suriname International (SI) is gestart in de Ring Sport Center. Het toernooi wordt georganiseerd door de Surinaamse Badmintonbond (SBB) en duurt tot en met 17 november. Minister van Sport- en Jeugdzaken (S&J), Lalinie Gopal, heeft het startsein voor de wedstrijden gegeven.

Voor de start van de wedstrijden was er een defilé van de 12 deelnemende landen, toespraken en multiculturele entertainment. Volgens Charlene Soerodimedjo, voorzitter van de SBB, worden naast het ontwikkelen van de talenten, ook verschillende culturen bij elkaar gebracht.

Gopal heeft de SBB gecomplimenteerd voor haar inzet voor dit toernooi, na een succesvolle Carebaco Games twee en een halve maand geleden. Zij gaf aan op de hoogte te zijn van de uitdagingen en dat de regering zoveel als mogelijk faciliteert. Zij sprak de Surinaamse sporters moed in en moedigde de sportiviteit aan. Gopal zei te hopen dat zowel de Surinaamse, als de buitenlandse sporters het toernooi succesvol kunnen afwerken.

De 12 deelnemende landen zijn: Barbados, Jamaica, Guatemala, Luxemburg, Portugal, Canada, Ecuador, Peru, Dominicaanse Republiek, België, Tsjechië en Suriname, meldt S&J, via het Nationaal Informatie Instituut.

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May