Pengel: Leiding SLM kan zaak zelf oplossen
15 Nov, 20:33
foto
Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie.


Er is geen behoefte bij minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie om te bemiddelen in het conflict tussen de directie en de bond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De minister is op de hoogte van de briefwisseling tussen partijen. Hij vindt dat de directie en de raad van commissarissen capabel genoeg zijn om de zaak tot een goed einde te brengen.

Pengel zegt in gesprek met journalisten dat SLM een zelfstandig bedrijf is. Het ministerie bemoeit niet met de inhoudelijke kant van de bedrijfsvoering. De leiding is door de president in de positie geplaatst om het bedrijf weer gezond te maken. De bewindsman merkt op dat het niet gebruikelijk is dat de bond in bedrijven op het terrein een eigen ruimte moet hebben.

De directie heeft gesteld dat bondsvoorzitter Robby Maaijen zijn verontschuldiging moet aanbieden voor uitspraken die gedaan zijn in de media. Ook zou er informatie over het bedrijf naar buiten zijn gebracht. De bond vindt dat ze geen geheimen heeft verklapt. Ook ontruiming van de ruimte zal niet plaatsvinden.

De bond heeft tijdens een spoed algemene ledenvergadering een ultimatum gesteld aan de directie. De brief over ontruiming moet teruggenomen worden. Verder wil de bond dat de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst plaatsvinden.

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May