Twee staan terecht voor inbraak
16 Nov, 07:28
foto


Elino S. en Giovanni Y. stonden donderdag op de rechtszitting tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard. Hen wordt inbraak verweten. Officier van justitie, Roline Gravenbeek, heeft deze strafzaak voorgedragen op de rechtszitting.

De kantonrechter vroeg de verdachten of ze weten waarvoor ze terechtstaan.
Elino S. zei dat hij niet weet waarom hij opgesloten is. “Van de agenten heb ik begrepen dat ik ingebroken heb ik een winkelpand. Mijn enige fout was dat ik op dat moment ter plekke aanwezig was. Ik was gewoon gaan kijken wat er gebeurd was”, beweerde de verdachte. De rechter herinnerde hem dat het 4.00 uur in de ochtend was. Hij beaamde dit.

Giovanni Y. vertelde dat hij het alarm van de zaak hoorde overgaan. Hij zag jongens wegrennen en besefte dat het om een inbraak ging. Volgens deze verdachte wilde hij de security melden dat er een inbraak gaande was. Wijnhard vroeg Giovanni Y. waarom hij zich dan aan de andere kant van het pand bevond, terwijl de security elders was. Hierop had de verdachte geen antwoord. Op 6 december zal deze zaak verder behandeld worden. Op deze dag zal de politieagent die het proces-verbaal heeft opgesteld, gehoord worden.


Wanita Ramnath

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May