Bouterse: We werken niet hard!
17 Nov, 02:23
foto


Op de laatste kadermeeting van de NDP in Ocer, zei Bouterse, de politieke leider van de NDP, dat we niet hard werken in het land, we hebben het tempo niet en we hebben geen werkcultuur. Wie is we, bedoelt hij de werkende klasse? Het verbaast me toch enigszins dat de NDP voorzitter, enerzijds zegt dat we niet hard werken en anderzijds zegt hij, we can do the job. Hoe rijm je dat?

Bouterse moet zich afvragen waarom ‘we’ niet hard werken? Wat is de oorzaak? De oorzaak moeten we zoeken in de werkomstandigheden en de crisis in het land. Ik denk dat eenieder er van doordrongen is dat we moeten werken om te kunnen leven, maar er moet een werkcultuur zijn die attractief is en de beloning moet goed zijn. Een positieve werkcultuur en een gezonde interactie tussen werkgever en werknemer is belangrijk. Het mes snijdt aan twee kanten.

Als je de werkcultuur van de mensen wilt verbeteren, begin dan bij jezelf. Dus, verbeter de wereld begin bij jezelf. Jouw positieve houding zal invloed hebben op de arbeiders. Ik durf te zeggen dat Bouterse gedemonstreerd heeft geen werkcultuur te hebben sinds hij aan de macht is. Dat kun je meten aan de hand van de prestatie die hij de afgelopen jaren heeft geleverd. Zijn werkcultuur bestaat veelal uit: “reshufflen, lenen, het accommoderen van familie, vrienden en loyalisten”.

Als onze leiders het goede voorbeeld niet geven, kun je moeilijk van de arbeiders verwachten dat zij hard gaan werken. De arbeiders zien en merken op hoe vrienden, familie, en loyalisten van de NDP leider worden geaccommodeerd. Zonder hard te werken ontvangen ze riante salarissen. Ministers, directeuren en hoge functionarissen worden ontslagen om daarna in hogere functies benoemd te worden of zitten thuis en krijgen hun salarissen op tijd. Er zijn tal van voorbeelden.
Er zijn ook tal van voorbeelden van partijloyalisten die middels corruptie steenrijk zijn geworden en Bouterse is op de hoogte van deze corruptiegevallen. Ik noem maar twee corruptiegevallen: de na schoolse opvang en de Carifesta van 2013. Er is ook een corruptiegeval geweest waarbij de president zegt, zand erover. Bouterse vergeet, dat als je met één vinger wijst, wijzen de overige vingers naar jezelf.

Tijdens de opening van de huizenfabriek op 15 maart 2015, zei Bouterse: “En hier staat de fabriek die de komende dagen, weken, maanden en jaren, huizen in snel tempo gaat produceren. Voor ons, voor ons volk, zodat ieder gezin binnen niet al te lange tijd voorzien zal zijn van een eigen huis. Deze toekomst is in zicht, deze toekomst in nu binnen handbereik. Met deze geweldige mogelijkheid van het bouwen van circa 3000 woningen per jaar, hebben we deze bijzondere mijlpaal bereikt”.

Dit is de werkcultuur van Bouterse, dit zijn nu de typische babbels van hem, hierin is hij super goed. Hoeveel huizen zijn er tot nu toe geproduceerd? Waar is de werkcultuur, het tempo en hoe hard werken de mensen van Bouterse? Er moet een cultuuromslag plaatsvinden bij deze regering. Wil de president zijn doel bereiken dan moet er een hoge arbeidsmoraal komen in het kabinet om deel uit te maken van de cultuuromslag. Voordat we anderen verwijten, verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Idris Naipal

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May