Noersalim haalt startdatum hbo-opleiding ambtenaren
15 Nov, 13:32
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken en vicepresident Ashwin Adhin onthullen het logo van de nieuwe hbo-opleiding voor ambtenaren.


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) verrichtte woensdagavond de opening van de hogerberoepsopleiding Bestuurskunde & Overheidsmanagement voor Ambtenaren in de Congreshal. Met deze handeling heeft de bewindsman zich gehouden aan de eerdere toezegging om deze nieuwe hbo-opleiding op 14 november 2018 te starten.

“Ook bekeken vanuit de razendsnelle technologische ontwikkelingen staan wij voor de uitdaging om de landsdienaren 'fit for work' te houden. Als een overheid die binnen het raamwerk van de Road Map streeft naar het implementeren van een Performance Management Systeem is het zaak dat wij blijven investeren in de scholing van de landsdienaren”, stelde Noersalim.

Praktijkgericht
De opleiding HBO-Bestuurskunde & Overheidsmanagement is een praktijkgerichte opleiding. De cursisten/studenten leren om binnen hun eigen organisatie op strategisch en operationeel niveau de beleids- en planningsprocessen alsook de operationele werkprocessen te analyseren, voorstellen tot verbeteringen aan te dragen en de organisatieveranderingen te helpen begeleiden. Het concept van deze opleiding staat bekend als 'Action Learning', leren door te doen, te ervaren om vervolgens systematisch te reflecteren op wat er gedaan is.

De minister gaf aan dat bij de totstandkoming van de nieuwe opleiding Biza alles in het werk heeft gesteld om met relevante partners een kwalitatief goed product neer te zetten. Hij sprak een woord van dank uit aan het adres van de Stichting Onderwijs Ontwikkeling Nederland Suriname (SOONS), waarmee een intentieverklaring is getekend om de nodige ondersteuning te verlenen aan de opleiding. Als voorstander van een hoge onderwijskwaliteit is het streven van Noersalim er op gericht om internationale erkenning voor de opleiding te krijgen. Accreditatie geschiedt door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie.

Logo
Samen met vicepresident Ashwin Adhin onthulde Noersalim het bijbehorende logo van de hbo-opleiding. Ontwerper Soetiran Kromoredjo had de opdracht meegekregen dat het nieuwe logo een duidelijke link moest hebben met het logo van Biza. De gemeenschappelijke basisvorm, de zeshoek, staat symbool voor de schakel van de ordening van de maatschappij. Het ontwerp met de drie zeshoeken in elkaar verweven, drukt dynamiek, conceptie en netwerkplanning voor een goede organisatie uit. Groen staat voor fris en is symbool voor groei en rood voor activiteit.

Noersalim overhandigde Adhin ook een award voor zijn complete ondersteuning naar Biza toe bij het tot stand komen van de hbo-opleiding. De bewindsman stelde dat de hbo haar nut zal moeten bewijzen, gegeven het feit dat de overheid vandaag de dag op verschillende niveaus in een fase van transformatie verkeert binnen het kader van de 'Road Map naar een Excellente Overheid', welke vanuit het Kabinet van de Vicepresident is geïnitieerd. Ook Glenn Rijssel kreeg een award als blijk van waardering voor het baanbrekend werk dat hij samen met SOONS heeft verricht om uiteindelijk de hbo te kunnen starten. Openingscolleges werden verzorgd door Rijssel en August Boldewijn.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May