Politie Waldeck schiet man in onderbeen
15 Nov, 10:13
foto


Akshay M. is in zijn linkeronderbeen geraakt door een politiekogel. De man zou een mes hebben getrokken om twee agenten van politiepost Waldeck te Nickerie aan te vallen. Hij is onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis en is in verzekering gesteld.

De agenten hadden woensdag een bromfietsbestuurder gestopt voor het rijden zonder valhelm op. Terwijl zij bezig waren met het bekeuren van die bromfietser, kwam de bij de politie bekende Akshay M. op zijn bromfiets aangereden. Hij stopte en begon zonder enige reden tekeer te gaan tegen de agenten. De agenten sommeerden hem volgens de politie Public Relations meermalen om zijn weg te vervolgen. In plaats daarvan trok hij een mes vanonder het zadel van zijn bromfiets tevoorschijn en viel de agenten daarmee aan.

Eén van de agenten trok zijn vuistvuurwapen en schoot Akshay M. in zijn linkeronderbeen. De verdachte is vaak met politie en justitie in aanraking gekomen voor onder andere overtreding van de Wet Verdovende Middelen en diefstallen onder verzwarende omstandigheden.

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May