SLM-bond stelt directie ultimatum tot vrijdag 14.00 uur
15 Nov, 00:00
foto
Bondsvoorzitter Robby Maaijen spreekt de leden toe. De BPSLM heeft woensdagavond een spoed algemene ledenvergadering gehouden in het gebouw van C-47. (Foto: René Gompers)


De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) krijgt een ultimatum van de bond tot vrijdag 14.00 uur. Het schrijven over de ontruiming van het bondskantoor moet worden teruggedraaid. Ook moeten de besprekingen over de nieuwe collectieve arbeids-
overeenkomst (cao) worden voortgezet.


De Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM) is woensdagavond in een spoed algemene ledenvergadering bijeengekomen in het gebouw van vakcentrale C-47. In de loop van de ochtend krijgt de directie een brief waarin zal worden meegedeeld wat de eisen zijn van de bond.

"Indien de directie zich niet houdt aan het ultimatum, gaan wij in actie," deelde bondsvoorzitter Robby Maaijen mee aan de leden. Deze mededeling werd met luid applaus verwelkomd. De bond is niet van plan het gebouw te ontruimen. Aangevoerd werd dat de directie bezig is met 'power play'. Volgens een brief van de directie moet per eind van de maand de bond het gebouw ter beschikking stellen van het bedrijf.

De bond is niet van plan het gebouw te ontruimen. "De politie zal ons eruit moeten zetten, maar wij gaan niks ontruimen," is het standpunt dat ingenomen is. De vakcentrale C-47, onder leiding van Robby Berenstein, staat pal achter de zienswijze van de bond. Hij heeft ook geadviseerd om het gebouw niet te ontruimen. Berenstein heeft een spoedvergadering aangekondigd voor vrijdag van de besturen van de aangesloten bonden bij C-47.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May