Lions en Medische Zending voeren diabetesproject uit
15 Nov 2018, 08:27
foto
Bij de overhandiging van het voorlichtingsmateriaal. (Foto: Medische Zending)


Lions Club Paramaribo is van plan om alle 50 poliklinieken van de Medische Zending te Boven-Suriname te voorzien van voorlichtingsmateriaal over diabetes. Diana Hijlaard, vertegenwoordiger van de serviceclub heeft al een deel van het voorlichtingsmateriaal overhandigd aan de regiocoördinator van Boven-Suriname, Gaitree Baldewsingh.

Het gaat om een ‘Diabetesproject’ in verband met ‘Wereld Diabetes Dag’. Het doel van dit project is om awareness te creëren onder de bewoners van het binnenland over deze ziekte. De gezondheidszorg assistenten kunnen met behulp van de voorlichtingsmaterialen de bewoners bewust maken over de gevolgen van diabetes.

Hijlaard geeft aan dat de Lions Club Paramaribo blij is om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de preventieve zorg die MZ geeft. Het voorlichtingsmateriaal bestaat uit vertelplaatboekjes en displays over een gezonde voeding. De display is een voorlichtingsbord met visuele materialen van dagelijkse genotsmiddelen met hun suikergehalte.

Baldewsingh zegt dat door middel van de display over gezonde voeding, de informatie begrijpelijker wordt voor de bewoners. “Het ondersteunen en begeleiden van onze doelgroep, is voor de Medische Zending een belangrijk doel en is een duidelijk voorbeeld van de uitvoering van de geïntegreerde Primary Health Care strategie van de MZ”, benadrukt zij.
Advertenties