PALU bezorgd; SLM-leiding drijft zaken op de spits
14 Nov, 15:47
foto


De PALU maakt zich zorgen over de arbeidssituatie in het land in het algemeen, maar in het bijzonder over het conflict bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De politieke organisatie heeft een brief geschreven aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. PALU wil weten wat er nu precies gaande is bij de SLM.

"We hebben al moeten ervaren dat de werkers die jarenlang hun krachten aan de Suralco hebben gegeven volledig in de steek zijn gelaten door de presidentiële onderhandelingscommissie en in navolging daarvan ook door de regering. We zien dat Iamgold weigert om met een Surinaamse minister van Natuurlijke Hulpbronnen om de tafel te gaan zitten als bemiddelaar bij een conflict met de arbeidersorganisatie", schrijft voorzitter Jim Hok van de PALU.

"Dat multinationals vaak denken dat ze in Suriname de rechten van arbeiders kunnen buigen in een richting die hen goed uitkomt, is natuurlijk geen nieuws. Maar het wordt wel wat anders wanneer de directie van een Surinaams staatsbedrijf zich manoeuvreert in een halsstarrige powerplay situatie met de rechtmatige vertegenwoordiger van het eveneens Surinaams personeel. En dat de directie daarbij niet schroomt om de zaak op de spits te drijven door uitgerekend op dit moment de vergaderruimte van de bond af te pakken is, als het al niet opzettelijk zou zijn, dan toch op zijn minst klungelig te noemen. Wij kunnen ons dit niet permitteren, en zeker niet in een staatsbedrijf dat bovendien nog verlieslatend is en waar een reorganisatie moet worden doorgevoerd".

De PALU vindt dat veranderingsprocessen in bedrijven, en zeker in staatsbedrijven, alleen maar succesvol kunnen worden afgerond wanneer het personeel samen met de top meedenkt om processen op de werkvloer effectief te wijzigen. De partij maakt zich zorgen over de richting waarin er gekoerst wordt en de bescherming van de belangen van ALLE stakeholders, dus ook van het personeel bij dit staatsbedrijf.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May