Regering beëindigt relatie met Guno Castelen bij Havenbeheer
21 Mar 2011, 19:35
foto
Guno Castelen


De relatie met Guno Castelen, commercieel directeur bij NV Havenbeheer, wordt dinsdag beëindigd. Dit heeft hij vandaag schriftelijk te horen gekregen van waarnemend president-commissaris Kurt Nelson. Hij moet zich morgen aanmelden op het kabinet van de vicepresident voor een algemene aandeelhouders vergadering (ava). Castelen is voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) en parlementariër.

Castelen zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de raad van commissarissen (rvc) hem meegedeeld heeft dat de relatie met hem per 1 april wordt beëindigd. Aan Castelen is meegedeeld dat hij zich tijdens de ava juridisch mag laten bijstaan. Hij zal met zijn jurist naar de bijeenkomst met de aandeelhouder gaan.

Castelen had een contract van tien jaar bij NV Havenbeheer. Indien het contract niet verlengd wordt, moet dat zes jaar van tevoren worden aangegeven. Het contract is in 2009 vervallen. "Dan gaat automatisch een nieuw contract in voor een periode van tien jaar", zegt Castelen. "Ik zal morgen eerst luisteren. De rvc kan het contract niet zomaar beëindigen. Na de vergadering zal ik de te ondernemen stappen bepalen."

SPA-topper John Defares is algemeen directeur bij NV Havenbeheer. Hij is deze maand 60 geworden. "Ik heb niks gehoord van de rvc of de regering. Ik heb ook geen uitnodiging gekregen voor de vergadering van morgen", zegt Defares desgevraagd aan Starnieuws. Hij is wel op de hoogte gesteld door Castelen over de brief die hij heeft ontvangen. Volgens de collectieve arbeidsovereenkomst bij het bedrijf blijft de persoon die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt dat kalenderjaar nog in functie. Defares mag aanzitten tot 31 december.