Vismale wil extra inkomsten met eigen bakkerij
13 Nov, 06:44
foto
Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, (achter in het midden) met kinderen die een broodje kaas hebben gekregen. (Foto: 1 voor 12)


Stichting 1 voor 12 heeft een eigen bakkerij in gebruik genomen aan de Van Sprangweg te Saron. Het heeft zes maanden in beslag genomen om de bakkerij op te zetten. Louis Vismale, voorzitter van de stichting, zegt dat nu nog een inkomstenbron bijgekomen is om mensen in nood te helpen.

‘Koop een brood en steun de mens in nood’ is de leuze van de bakkerij. Vismale is blij met deze nieuwe mijlpaal. Hij hoopt dat de bakkerij de volledige ondersteuning van de samenleving zal krijgen, waardoor de stichting meer hulpbehoeftige Surinamers van dienst kan zijn.

De stichting die reeds zijn eigen programma en gaarkeuken heeft, zoekt steeds naar meer mogelijkheden om meer mensen in nood te bereiken. Haar missie is gericht op het helpen van mensen in nood. In de afgelopen periode heeft de organisatie zich ook sterk ingezet om daklozen te voorzien van voeding. Zij krijgen een broodje in de ochtend en dan weer middagmaaltijd. Vismale zegt dat de uitgaven van brood voor dergelijke projecten op maandbasis hoog oplopen.

Hoewel er steun is van donateurs, zoekt de stichting nog meer manieren om de kosten te drukken en vaker dergelijke projecten te kunnen uitvoeren. “Als we gelden krijgen van donateurs dan kunnen we de mensen misschien maar één of twee keer helpen, maar met de bakkerij kunnen we vaker een helpende hand bieden”, laat Vismale optekenen.

Bij de opening van de bakkerij zaterdag heeft de stichting de ruim 100 aanwezigen voorzien van een broodje kaas. De mensen hebben kunnen proeven hoe de broden van de 1 voor 12 bakkerij smaken. Vismale hoopt dat de samenleving veel brood koopt om zo ondersteuning te geven. De broden kunnen ook op bestelling geleverd worden.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May