NPS installeert onderafdelingsbesturen in Matawai-gebied
11 Nov, 16:56
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland (midden) samen met de leden van de onderafdelingsbesturen. Er is aandacht gevraagd voor diverse vraagstukken in het binnenland.


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft zaterdag twee onderafdelingsbesturen geïnstalleerd in Pusugrunu en Boslanti. De delegatie onder leiding voorzitter Gregory Rusland heeft vooraf aan de installatie een beleefdheidsbezoek gebracht aan granman Lesley Valentijn van de Matawai.Na de installatie zei Rusland dat het belangrijk is te beseffen voor welke uitdagingen de partij staat. Verwacht wordt dat de nieuwe besturen de mobilisatie op gang brengen in het Matawai gebied zodat de NPS kan beschikken over voldoende zetels in 2020 om een voorhoederol te vervullen in het herstel van de financieel-economische situatie en de daaraan gekoppelde maatschappelijke ontwikkeling.

De voorzitter van de afdeling Sipaliwini, Eddie Pansa, wees zijn gehoor erop dat er verbetering en verandering in het bestuur moeten komen. Hij wil meer aandacht voor de ontwikkeling van het binnenland. Hij vergeleek de huidige misstanden in onder andere de energie en onderwijssector met de situatie onder de NPS vóór 2010, toen het volgens hem beter was.

Het publiek haalde diverse problemen van het gebied aan en wil niet meer voor de gek gehouden worden. De dorpelingen vroegen ondersteuning om hun problemen op te lossen zoals de positie van de leerkrachten, de faciliteiten op school, en de zorgpunten in de gezondheidssector.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May