Suriname kansloos tegen dominantie van USA; 7-0
10 Nov 2018, 00:56

USA heeft tijdens de Concacaf U-20 kampioenschappen duidelijk bewezen op een veel hogere niveau te zijn dan de overige landen. De dominantie van de USA was vanaf het begin van het toernooi tot aan het laatste fluitsignaal in de laatste groepswedstrijd tegen Suriname te merken. Evenals de overige landen in groep A werd Suriname weggespeeld met maar liefst 7-0. De ruststand was 4-0. Dankzij goed keeperswerk van Rivaldo Soesman, die een aantal doelpogingen van USA wist te stoppen. is de schade beperkt gebleven.

De meeste jongens van de USA spelen in de MLS prof league in VS of College voetbal. Het team is haast van wereldformaat. In de eerste helft wist Suriname geen schot te lossen op het doel van USA. Na 7 minuten spelen kwamen de Amerikanen op voorsprong. Een goed genomen vrije trap verdween in de linkerhoek van doelman Rivaldo Soesman:1-0.

Suriname viel vanaf het begin zwaar terug in de verdediging. In de 20e minuut werd een fout begaan in de beruchte zone en kreeg USA een penalty. Soesman dook de juiste hoek in en bracht redding. Enkele minuten later kon Mark Mc Kenzy. die vrijwel alleen stond in de doelmond. na een voorzet vanuit links dichtbij inkopen: 2-0. De twee overige doelpunten in deze helft volgden elkaar snel op. De verdediging werd knap uitgespeeld door USA en kon zo makkelijk 3-0 intikken. Op slag van rust maakte Ayo Akinola zijn tweede doelpunt voor de avond: 4-0. De concentratie bij Suriname viel weg en leek frustratie door vele verkeerde passes de overhand te nemen.

In de 60e minuut werd het een handjevol nadat de bal makkelijk werd weggegeven door de verdediging van Suriname en Juan Pablo Torres de 5-0 keihard kon inschieten. Het werd 6-0 door een snelle en goed opgezette aanval vanuit rechts terwijl het zevende doelpunt via een penalty werd gescoord.

Suriname is blijven steken op 9 punten en bezet de tweede plaats in groep A. De USA kreeg drie punten bij en komt op een clean score van5 gespeeld,15 punten. Hierdoor gaat het gastland over naar de kwalificatieronde. De zes groepswinnaars zullen elkaar de komende dagen bekampen en slechts de nummers 1 en 2 van beide poules in deze kwalificatieronde zijn verzekerd van U-20 WK voetbal in Poland volgend jaar. Op 21 november zal beslist worden wie de U-20 kampioen is van de Concacaf.