Shanghai-beurs: Suriname kiest voor diversiteit
10 Nov, 04:49
foto
De Surinaamse stand op het CIIE Trade and Investment Forum beeldt de diversiteit in cultuur en natuur uit. (Foto's: HI&T via NII)


China zal zijn deuren niet sluiten voor producten van de wereld, maar heeft integendeel zijn deuren wagenwijd geopend. President Xi Jinping van China gaf tijdens de opening van het CIIE Trade and Investment Forum een duidelijk politiek antwoord aan de Verenigde Staten dat een protectionistisch beleid heeft ingezet. “China zal een platform bieden voor de internationale handel,” benadrukte Xi.

Suriname participeert met 35 personen op de China International Import Exhibition (CIIE) in Shanghai, China. De ministers van Handel, Industrie en Toerisme en van Landbouw, Veeteelt en Visserij leiden de Surinaamse delegatie. Suriname heeft zijn stand in het Caribbean paviljoen, waar ook de andere Caricom-landen zijn vertegenwoordigd. De nadruk bij de Surinaamse stand ligt op de diversiteit in cultuur en natuur. De creatieve industriesector, diverse producten uit het regenwoud en agribusiness zijn uitgestald.

Er zijn kunstwerken van onder andere Paul Woei, houtsnijwerken van Rab Creations en Rahied Abdoel. Ook de opkomende mode industrie wordt in beeld gebracht met creaties van Christel Nirk. Wat extra aandacht van de beursgangers trekt is de Tukha olie uit Brazil Nuts van Alalapadu. Wijn van Sorena’s Wineries en Borgoe Rum van SAB hebben ook hun vaste plek bij de diverse uitgestalde alcoholische dranken.

In een persbericht laat het ministerie van HI&T via het Nationaal Informatie Instituut weten dat de private sector goed vertegenwoordigd is Visexportbedrijf Bera Fisheries heeft ingespeeld met een delicatesse voor de Chinezen, diverse gedroogde visblaasproducten. Bosroko heeft agribusiness producten van Surinaams fruit, terwijl Silver Finger NV en Tacoba NV er ook verwerkte houtproducten bijdoen. Vooral letterhout, slangenhout en purperhart trekken veel aandacht. De CIIE-expo is 5 november begonnen en wordt vandaag afgesloten.


Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April