Lawatabiki krijgt MZ-polikliniek in 2019
09 Nov, 08:26
foto
De onthulling van het aankondigingsbord van de polikliniek te Lawatabiki. V.l.n.r.: Edward van Eer, Marijke Wijnrok en minister Antoine Elias. (Foto: MZ)


De Medische Zending (MZ) zal in 2019 een nieuwe polikliniek op Lawatabiki openen. Edward van Eer, directeur van MZ, heeft samen met de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, Simon Dua, hoofdkapitein van Cottica en Marijke Wijnrok, executive director van Global Fund, bij een veldbezoek eerder deze week, de billboard met als slogan ‘End Malaria for good’ en het bord ‘Hier komt Polikliniek Lawatabiki’, onthuld

De polikliniek komt er mede door bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid. De MZ heeft momenteel 50 poliklinieken verspreid over het binnenland van Suriname. Het veldbezoek naar het Lawagebied was in het kader van Wereld Malaria dag in de America’s.

Elias zegt blij te zijn met de komst van de nieuwe MZ polikliniek op Lawatabiki, omdat nu malaria en anderen ziekten beter bestreden kunnen worden. De Gezondheidszorg Assistenten (GzA’s) hebben bij deze gelegenheid de bewoners aldaar getest op HIV, anemie en diabetes mellitus, meldt de MZ-Public Relations.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March