Politie doet succesvolle invallen in woningen
07 Nov, 14:13
foto
De in beslag genomen spullen tijdens invallen gedaan in woningen door de Narcotica Brigade en het Arrestatie Team. (Foto collage: KPS)


Zes verdachten zijn in verzekering gesteld na invallen gedaan door de Narcotica Brigade en het Arrestatie Team. Er zijn onder andere wapens, munitie, goud, geld, drugs in beslag genomen. De succesvolle invallen zijn het resultaat geweest van goed uitgewerkte 'intelligence' van een der informatiediensten van het Korps Politie Suriname, meldt afdeling Public Relations.

De politie heeft op twee woonlocaties in te Kwatta invallen gedaan. In de eerste woning is aangetroffen en in beslag genomen een vuurwapen bekend als 'The Dragon'. Dit wapen is voorzien van een magazijnhouder waarin maximaal 12 jachtpatronen geladen en afgevuurd kunnen worden. Verder zijn ook nog een vuistvuurwapen, munitie, goudstaafjes en geldbedragen in euro’s, Amerikaanse- en Surinaamse dollars aangetroffen en in beslag genomen.

In dit huis is de 45-jarige Victor B. en zijn vrouw aangetroffen en aangehouden. Daar er geen drugs in het huis zijn aangetroffen is deze zaak overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. In het verlengde van deze zaak is ook een inval gepleegd op een woonlocatie in de Hoogestraat. Daar zijn drie mannen met de Dominicaanse nationaliteit aangetroffen en aangehouden.

Hangende dit onderzoek zijn in verzekering gesteld Victor B. en een van de Dominicaanse mannen voor onder andere overtreding van de Vuurwapenwet. De twee andere Dominicaanse mannen zijn door de Vreemdelingen Dienst ingesloten. De vrouw is na verhoor heengezonden.

Op de tweede woonlocatie in het politie ressort Kwatta heeft de Narcotica Brigade, samen met het Arrestatie Team, vier Surinaamse mannen aangehouden, nadat ter plaatse een snelvuurgeweer en een vuistvuurwapen met munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen. Verder zijn ook twee marihuana planten, een relatief kleine hoeveelheid cocaïne en hoogstwaarschijnlijk verpakkingsmateriaal en attributen bestemd voor het maken van cocaïne bolletjes in het huis aangetroffen en in beslag genomen. De vier mannen zijn in verzekering gesteld voor onder andere overtreding van de Vuurwapenwet en overtreding van de Wet Verdovende Middelen.