PRO: Suriname in Licht van Divali plaatsen
07 Nov, 12:32
foto


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) vindt dat "wij alle misverstanden aan een kant moeten zetten, en ons land Suriname in het Licht van Divali te plaatsen. Divali is een ideale tijd om de onderlinge banden met eenieder te verstevigen."

Divali of is het feest van licht dat wereldwijd door miljoenen hindoes en sympathisanten wordt gevierd. De nacht van Divali is de donkerste in die maand, en om die duisternis te doorbreken, worden kleine diya’s aangestoken in huizen en tempels.

De PRO illustreert als historisch moment van Lakshmi Mata, de manifestatie en het symbool van de vrouw. De herdenking van Lakshmi Mata staat voor geluk, licht, rijkdom, harmonie en voorspoed! Divali symboliseert niet slechts de overwinning van het 'Goede op het kwade, en van het Licht op de duisternis', maar het betekent ook op zoek gaan naar de ultieme waarheid, namelijk het licht in jezelf.

PRO stelt daarom dat Divali niet alleen een feest slechts voor Hindoes is, maar... een feest voor iedereen, ongeacht etnische afkomst, ras kleur of geloof.
Divali herinnert ons dat wij mensen, eerst het licht in ons zelf moeten zoeken, en daarna dit licht brengen in het leven van anderen.
Het leert ons de ware essentie van vrede, geluk, liefde, saamhorigheid, welvaart en gezondheid.

De PRO wenst een subh Divali aan de samenleving.

Sunday 25 August
Saturday 24 August
Friday 23 August