MoU Suriname en India moet handelsrelaties verder uitdiepen
05 Nov, 20:42
foto
V.l.n.r: Manish Singhal ( wnd. secretaris- generaal Ficci) ambassadeur Aashna Kanhai, Dilip Chinoy (secretaris-generaal van de Ficci), Sandip Samadhar (directeur van de Afdeling Latijns - Amerika en Caribbean Ficci), Manisha Sachdeva en (wnd. directeur afd. Internationale Relaties Ficci).


De Suriname India Chamber of Commerce and Industry (Sicci) en de Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (Ficci) hebben vandaag in New Delhi de Memorandum of Understanding (MoU) getekend. Ficci-secretaris-generaal Dilip Chinoy heeft in bijzijn van ambassadeur Aashna Kanhai namens de organisatie getekend.

De uitvoering van de intentieverklaring zal volgens Chinoy regelmatig worden geevalueerd. Indien mogelijk zullen de Sicci en Ficci een gemengde commissie benoemen uit vertegenwoordigers van beide organisaties. Er zal worden gewerkt aan het aantrekken van Indiase ondernemers naar Suriname.

De agrarische sector, de delfstoffen industrie en zonne-energie zijn enkele gebieden waar de focus voor de Indiase ondernemers op gericht zal worden. Op korte termijn reist een delegatie van de Ficci naar Suriname en zal onder andere de intentieverklaring worden uitgewerkt.

Nizaad Bissumbhar, de Sicci-voorzitter, is zeer verheugd met de ondertekening van de MoU. De Sicci is eerder dit jaar al een samenwerking aangegaan met de Confederations of Indian Industries. Ze zet zich vooral in om de handelsbetrekkingen tussen Surinaamse en Indiase ondernemingen te verstevigen. De Ficci richt zich nu vooral op het aanhalen van de handelsbetrekkingen tussen de Caricom en India.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March